Vilket fläktsystem passar dig?

Vilket fläktsystem passar dig?

Vill man ha en tyst och effektiv köksfläkt så kan man välja att ha en extern köksfläkt, eller extern fläktmotor som vi vill kalla det, som är tänkt att användas till en spiskåpa med en egen ventilationskanal.

Alla Fjäråskupans modeller kan fås med styrning för extern fläktmotor och tillsammans med en ljuddämpare kan det bli mycket tyst i ditt kök.

Vid längre och komplicerade kanaler är det oftast ett bättre alternativ att välja en extern motor än en vanlig intern standardmotor. Inte enbart för att man får en starkare motor och kommer längre bort från motorns ljud, utan för att en sugande fläktmotor på till exempel taket ”tvingar” ut luften bättre än en tryckande fläktmotor nere i köksfläkten.

Elektroniken har åtta hastighetslägen och 15 minuters eftergångstimer. Möjlighet till att styra köksfläkten med fjärrkontroll finns. Fjäråskupans alla köksfläktar med intern eller extern EC-motor kan dessutom styras med vår egna app genom Bluetooth. I appen finns också bland annat påminnelse för när det är dags att tvätta dina fettfilter, möjlighet att programmera in eftergångstimerns standardhastighet samt justera in köksfläkten för periodisk ventilation.Periodisk ventilation är en snillrik funktion som är tänkt att användas i till exempel sommarstugor eller andra hus där luften ”står still” och som har en dålig eller saknad övrig ventilation. Funktionen innebär att köksfläktens motor går på lägsta hastighet några minuter varje timme, dygnet runt. På detta sätt hjälper köksfläkten till med luftombytet vilket leder till bättre inomhusluft.

Elektroniken är även utrustad med ett potentialfritt växlande relä, som förslagsvis kan användas till att skicka en signal till fastighetens FTX-system. När FTX-systemet får en signal förstår det att köksfläkten har på sin fläktmotor. Eftersom köksfläkten suger ut luft skapas ett undertryck i huset och då kan FTX-systemet kompensera detta genom att öka tilluften och sänka sin frånluft medan köksfläkten är på. Detta hjälper fläkten till att inte behöva jobba så hårt i onödan.

Ljuddämpare är inte ett krav men en rekommendation, framförallt om motorn befinner sig närmare än tre meter från köksfläkten. Vid längre kanaldragningar kan man klara sig utan ljuddämpare och ändå få en bra och tyst köksfläkt.

Nyhetsbrev

Följ oss för inspiration, nyheter om produkter och mycket mer.

Produktkatalog

Beställ eller läs vår produktguide här

Produktkatalog 2024 Beställ

Fjäråskupan logo

© 2024 Fjäråskupan

Hej, vi använder cookies för att denna sajt skall fungera bättre för dig.

Mer info