Standard

Standard – Köksfläkt med intern motor

Söker du en designad köksfläkt med intern motor? Då kan du välja bland alla Fjäråskupans modeller.

Väljer ni en köksfläkt i standardutförande från Fjäråskupan så innebär det att ni får en produkt som är utrustad med en stark intern EC-motor.

Motorn är mycket energisnål, framförallt på de lägre hastigheterna, men även vid högsta hastighet då den levererar cirka 900m3/h (vid normal installation). Den starka motorn ser till att det finns extra att ge om man behöver vädra ur snabbt. Motorn går mycket tyst, främst på de lägre hastigheterna eftersom den då inte behöver jobba lika hårt som en mindre motor hade fått göra.

Elektroniken är även förberedd för ett potentialfritt växlande relä, som förslagsvis kan användas till att skicka en signal till fastighetens FTX-system. När FTX-systemet får en signal förstår det att köksfläkten har på sin fläktmotor. Eftersom köksfläkten suger ut luft skapas ett undertryck i huset och då kan FTX-systemet kompensera detta genom att öka tilluften och sänka sin frånluft medan köksfläkten är på. Detta hjälper fläkten till att inte behöva jobba så hårt i onödan.

En intern fläktmotor i en köksfläkt är tänkt att anslutas till en egen ventilationskanal. Ventilationskanalens dimension bör vara 160 mm (eller mer) för att inte skapa ett onödigt mottryck för fläktmotorn, framför allt vid långa och komplicerade rördragningar.

Nyhetsbrev

Följ oss för inspiration, nyheter om produkter och mycket mer.

Produktkatalog

Beställ eller läs vår produktguide här

Produktkatalog 2022 Beställ

Fjäråskupan logo

© 2023 Fjäråskupan

Hej, vi använder cookies för att denna sajt skall fungera bättre för dig.

Mer info