Centralventilation villa

Centralventilation Villa

Bor du i villa och är på jakt efter en köksfläkt till ditt centralventilationssystem? Då har Fjäråskupan många modeller att välja på.

Centralventilation för villa är ett mycket vanligt ventilationssystem – inte minst i äldre hus men också i nyare villor samt i lägenheter där man saknar intern fläktmotor i köksfläkten.

I en lägenhet är centralfläktsmotorn oftast placerad i/bakom kryddhyllan. Är fastigheten utrustad med ett så kallat “kryddhylleaggregat” bör man kontakta oss för att säkerställa att det finns tillräckligt med plats för kåpans styrelektronik.

Centralventilationssystemet är uppbyggt så att centralfläktsmotorn evakuerar ut luften ur kök, badrum, WC och övriga våtutrymmen dygnet runt. Spiskåpan är utrustad med ett motordrivet spjäll med grundflödeslucka och styrning för centralfläktsmotorn. Vid matlagning öppnar spiskåpan sitt spjäll samt höjer hastigheten på centralfläktsmotorn.

Styrsystemet har både transformatorstyrning för klassisk AC-motor och 1-10Vdc-styrning för EC-motor. Samma styrelektronik kan även styra de flesta äldre värmeväxlarsystemen.

Spiskåpan har även en timerfunktion för våtrumsforcering som bör användas för att snabbt evakuera ut fuktig luft från badrum efter dusch/bad.

En köksfläkt med centralventilation för villa är lämplig för dig som redan är nöjd med centralfläktens sugkapacitet. Om denna inte fungerar tillfredsställande rekommenderar vi uppgradering av centralfläkten eller vårt standardsystem med intern fläktmotor i köksfläkten.

Köksfläkten/spiskåpans funktion påverkas självklart av monteringshöjden, men även centralfläktens sugkapacitet påverkar spiskåpans funktion. Har funktionen varit undermålig innan kommer den inte bli bättre för att man väljer en nyare spisfläkt med snyggare design. Vid undermålig funktion bör man därför överväga att uppdatera till en kraftigare centralfläktsmotor, separera systemen så att köksfläkten får en egen ventilationskanal eller utrusta spisfläkten med en assisterande hjälpmotor (som våra fläktsystem Assist och Assist Plus).

Systemet finns till nästan alla modeller men Fjäråskupan rekommenderar bara Centralventilation Villa till väggfläktar, inbyggnadsprodukter eller vid installation av köksfläkt i skåp.

Nyhetsbrev

Följ oss för inspiration, nyheter om produkter och mycket mer.

Produktkatalog

Beställ eller läs vår produktguide här

Produktkatalog 2024 Beställ

Fjäråskupan logo

© 2024 Fjäråskupan

Hej, vi använder cookies för att denna sajt skall fungera bättre för dig.

Mer info