Centralventilation assist plus

Centralventilation Assist Plus

Bor ni i lägenhet eller villa och har en dålig/trött centralventilation? Då kan funktionen bli bättre med en assisterande hjälpmotor i köksfläkten. Med Assist Plus får du en extra kraftfull hjälpmotor.

Assist Plus har tre användarhastigheter samt en hjälpmotor i spisfläkten. Denna hjälper till att höja flödet genom kupan och på så sätt få en bättre funktion. Spisfläkten är också utrustad med ett motordrivet spjäll med grundflödeslucka.

Assist Plus-motorn är starkare än vanliga hjälpmotorer (500 m3/h – 65 % kraftigare än normalt) och för att säkerställa att inte ett övertryck skapas i ditt ventilationssystem så har Assist Plus-motorn steglöst injustering för alla tre hastigheterna. Skulle ett övertryck skapas från spisfläkten kommer nämligen oset att vandra ut i badrum eller in till din granne.

Systemet finns till både Centralventilation Lägenhet och Centralventilation Villa.

Assist Plus finns till nästan alla Fjäråskupans modeller och bör monteras 50 cm ovanför din häll för god funktion. Assist Plus rekommenderas inte till vertikala eller frihängande spisfläktar då det inte går att säkerställa en god funktion på grund av det låga flödet.

Vid installation av Assist Plus i lägenhet, säkerställ först med din förening eller fastighetsägaren att det är godkänt att ha en hjälpmotor i spisfläkten.

Nyhetsbrev

Följ oss för inspiration, nyheter om produkter och mycket mer.

Produktkatalog

Beställ eller läs vår produktguide här

Produktkatalog 2024 Beställ

Fjäråskupan logo

© 2024 Fjäråskupan

Hej, vi använder cookies för att denna sajt skall fungera bättre för dig.

Mer info