PlasmaClean

PlasmaClean

Fjäråskupans PlasmaClean är ett recirkulationsfilter som passar er som inte har eller har svårt att ansluta till en ventilationskanal.

PlasmaClean renar luften genom en elektronisk plasmaprocess. Reningen är högeffektiv och har en mycket hög verkningsgrad.

Plasma-processen påverkas inte negativt om man använder de högre fläkthastigheterna som andra kolfilter gör, utan bibehåller full reningsfunktion även om köksfläkten används på sin högsta fläkthastighet.

En del i plasmaprocessen skapar ozon vilket sedan gör att odörer faller sönder. Genomsnittsmängden ozon som lämnar Fjäråskupans PlasmaClean filter under 8 timmars användning är 3-5ppb. WHO:s rekommendation är att inte överstiga 60ppb vid 8 timmars användning. I jämförelse utsätts man normalt för 5ppb ozon när man går ut i naturen under samma tid.

Plasma-delen beräknas fungera lika länge som kupan.

PlasmaClean finns till alla modeller förutom Exklusiv.

Söker du en designad köksfläkt med intern motor?
Då kan du välja bland alla Fjäråskupans modeller.


Väljer ni en köksfläkt i standardutförande från Fjäråskupan så innebär det att ni får en produkt som är utrustad med en stark intern EC-motor.

Motorn är mycket energisnål, framförallt på de lägre hastigheterna, men även vid högsta hastighet då den levererar cirka 900m3/h (vid normal installation). Den starka motorn ser till att det finns extra att ge om man behöver vädra ur snabbt. Motorn går mycket tyst, främst på de lägre hastigheterna eftersom den då inte behöver jobba lika hårt som en mindre motor hade fått göra.

En intern fläktmotor i en köksfläkt är tänkt att anslutas till en egen ventilationskanal. Ventilationskanalens dimension bör vara 160 mm (eller mer) för att inte skapa ett onödigt mottryck för fläktmotorn, framför allt vid långa och komplicerade rördragningar.

Nyhetsbrev

Följ oss för inspiration, nyheter om produkter och mycket mer.

Produktkatalog

Beställ eller läs vår produktguide här

Produktkatalog 2023 Beställ

Fjäråskupan logo

© 2024 Fjäråskupan

Hej, vi använder cookies för att denna sajt skall fungera bättre för dig.

Mer info