Centralventilation assist

Centralventilation Assist

Bor du i lägenhet eller villa med centralventilation som börjar bli till åren? Då kan funktionen i er spiskåpa få nytt liv med en assisterande hjälpmotor.

Vårt fläktsystem Assist har tre användarhastigheter och en hjälpmotor i spisfläkten. Denna hjälper till att höja flödet genom kåpan och på så sätt fås en bättre funktion.

Assistmotorn är relativt svag (300m3/h) för att säkerställa att ett övertryck inte skapas i ventilationssystemet. Skulle ett övertryck skapas från spisfläkten kommer nämligen oset att vandra ut i badrum eller in till grannen.

Spisfläkten är utrustad med ett motordrivet spjäll med grundflödeslucka och Assistmotor och finns till både Centralventilation Lägenhet och Centralventilation Villa.

Spisfläktar med Assist bör monteras cirka 50 cm över hällen för en god funktion.

Assist finns till nästan all Fjäråskupans modeller men rekommenderas inte till vertikala eller frihängande spisfläktar, då det inte går att säkerställa en god funktion på grund av det låga flödet.

Vid installation av Assist i lägenhet, var då noga med att först kolla med föreningen eller fastighetsägaren att det är godkänt att ha en hjälpmotor i spisfläkten.

Bor du i villa bör du välja Assist om din befintliga spiskåpa är en Alliance-fläkt för villa eller om systemet inte innan orkat med att evakuera oset tillfredsställande.

Nyhetsbrev

Följ oss för inspiration, nyheter om produkter och mycket mer.

Produktkatalog

Beställ eller läs vår produktguide här

Produktkatalog 2024 Beställ

Fjäråskupan logo

© 2024 Fjäråskupan

Hej, vi använder cookies för att denna sajt skall fungera bättre för dig.

Mer info