När välkända kockduon Tina Nordström och Benny Cederberg, kända för sin kulinariska expertis och härliga personligheter, skulle införskaffa en ny köksfläkt till deras matstudio Spritan utanför Ödåkra föll valet på Fjäråskupan. Det blev en fullträff, där Tinas och Bennys fokus på noggrannhet och hög prestanda linjerade väl med Fjäråskupans möjligheter att helt skräddarsy den nya köksfläkten, till såväl funktion som design.
Tina Nordström har genom åren valt köks- fläktar från Fjäråskupan till flera typer av köksmiljöer. Inför den spännande processen med att skapa hennes och Bennys egen unika köksfläkt, tog vi en pratstund om mat- lagning, design och funktion.
HEJ TINA, BERÄTTA OM DIN PASSION FÖR MATLAGNING.
– Passionen för mat och kokkonst sitter i
ryggraden, den är mitt DNA och finns där hela
tiden. Sen gillar jag alla utmaningar som man
ställs inför i rollen som kock.
VAD ÄR KOPPLINGEN FÖR DIG MELLAN MAT & DESIGN?
– Visst är designen viktig, men först och
främst kommer alltid funktion för mig. Sen är
det ju ett plus på Fjäråskupan att funktionen
kommer inpackad i en snygg kostym.
HUR VIKTIGT ÄR KVALITET FÖR DIG SOM KOCK?
– Man skär ju inte lök med en slö kniv, så
självklart är kvalitet A och O inom alla kökets
detaljer och i alla matlagningssammanhang.

HUR KÄNNS DET ATT DESIGNA DIN EGEN KÖKSFLÄKT OCH VAD SÖKER DU EFTER?
– Det känns faktiskt helt fantastiskt.
Att ha gäster som luktar mat och os är
inget alternativ och då är det ju skönt att
jag och Benny får skräddarsy den här
fläkten precis som vi vill, tillsammans
med proffs. En rolig chans att få uttrycka
vår yrkespersonlighet i både funktion och
design.
BERÄTTA OM DESIGNEN.
– Att det fanns så många alternativ för
en köksfläkt, det visste jag inte! Vår fläk
kommer att bli ett smycke som kröner
spisen, jag älskar det! En köksfläkt kan
möjligen tyckas osexig, men det kommer
inte vår bli, haha.
VILKA UTMANINGAR STÖTTE DU PÅ UNDER PROCESSEN?
– Inga alls faktiskt. Fjäråskupans team var
väldigt lyhörda och det fanns inga ”nej”
på hur fläkten kunde formas. Den kreativa
processen är i gång och det är superhärligt.
