04 augusti, 2022

Dessert

Ugnsbakade päron med vaniljmascarpone, hasselnötter och lönnsirap

Ingredienser:

4 port

2 st fasta päron
25 g smör
2 msk pecannötter
2 msk hasselnötter
3 msk muscovadosocker
2 dl vispgrädde
2 dl mascarpone
2 tsk vaniljsocker
100 g havrekaka
4 msk lönnsirap

Gör så här:

1. Sätt ugnen på 250 grader
2. Skala päronen och dela dom på längden, gröp ur kärnhuset och lägg päronen i en ugnsform
3. Hacka hasselnötter och pecannötter grovt, fyll de urgröpta päronen med nötterna
4. Hyvla över smöret över päronen
5. Strö över muscovadosockret
6. Baka i mitten av ugnen i 7-9 minuter tills de fått fin färg.
7. Vispa under tiden grädde och vaniljsocker, vänd i mascarponen
8. Smula sönder havrekakorna
9. Servera päronen med vaniljmascarponen, strö på havrekakssmul och ringla över lönnsirap

Nyhetsbrev

Följ oss för inspiration, nyheter om produkter och mycket mer.

Produktkatalog

Beställ eller läs vår produktguide här

Produktkatalog 2024 Beställ

Fjäråskupan logo

© 2025 Fjäråskupan

Hej, vi använder cookies för att denna sajt skall fungera bättre för dig.

Mer info