21 juli, 2022

Förrätt

Smördegssnitt med getaost, päron och hasselnötter

Ingredienser:

Ca 15 st

250 g färsk smördeg
1 ägg
2 päron
150 g getost
5 msk valnötter
Timjan
Flytande honung
Flingsalt

Gör så här:

1. Sätt ugnen på 200 grader
2. Skär smördegen i mindre bitar och lägg på en plåt med bakplåtspapper
3. Knäck äggen i en skål och vispa runt
4. Pensla kanterna på smördegen med uppvispat ägg
5. Fördela getosten på smördegen, men inte där du penslat ägget
6. Grädda i ugnen i ca 10 minuter tills de blir fluffiga och gyllene
7. Rosta valnötterna i torr stekpanna
8. Ta ut smördegen och låt svalna
9. Skiva päronet tunt, lägg några skivor på smördegssnittarna
10. Smula över valnötter, timjan och flingsalt
11. Ringla på honung

Nyhetsbrev

Följ oss för inspiration, nyheter om produkter och mycket mer.

Produktkatalog

Beställ eller läs vår produktguide här

Produktkatalog 2024 Beställ

Fjäråskupan logo

© 2025 Fjäråskupan

Hej, vi använder cookies för att denna sajt skall fungera bättre för dig.

Mer info