Ingredienser:
4 port
1 dl majonnäs
1,5 msk Kikkoman Ponzu Lemon
2 st schalottenlök
4 msk vetemjöl
0,5 l frityrolja
400 g Salmalax
3 msk sesamfrön
1 gurka
50 g machesallad
4 st rädisor
2 msk japansk soja
Salt
Gör så här:
1. Blanda majonnäs och Ponzu
2. Skala och skiva schalottenlöken tunt, gärna på mandolin
3. Värm upp oljan till 145 grader
4. Vänd löken i vetemjöl
5. Fritera löken i oljan tills den blivit gyllene, lyft ur, lägg på papper och salta
6. Rosta sesamfröna i torr panna
7. Skiva laxen i tunna skivor
8. Hyvla gurkan tunt på längden
9. Skär rädisorna i tunna skivor
10. Montera machesallad, lax, gurka, rädisor fint på tallrik
11. Klicka ut ponzumajonnäs
12. Strö över den friterade löken och sesamfrön
13. Häll över japansk soja