12 maj, 2022

Inspiration

Ett färgstarkt kök fyllt av personliga objekt

Det rosa köket

När Kristina och Oskar skulle renovera sitt kök var “ombonat” ledordet och de visste direkt att det absolut inte skulle bli vitt. Istället ville de skapa ett rum som kändes personligt för dem såväl som en plats där hela familjen kunde samlas. Kupan de valde blev en Aero från Fjäråskupan – helt i rosa!

VAD VAR VIKTIGT FÖR ER MED KÖKSVAL?
– Jag tror att vi ville att det skulle kännas som oss och inte bara som vilket kök som helst. Vi ville ha en känsla av värme och omtanke i köket, en umgängesyta för hela familjen. Sen gillar vi ju att laga mat så vi la mycket fokus på en bra spis, en bra fläkt och bra utrustning. För att sticka ut valde vi en färg som vi tänker kan väcka någon slags reaktion.

"Att vi kunde få fläkten i vilken färg som helst blev en stor del av valet."

HUR SKULLE NI BESKRIVA ER INREDNINGSSTIL?
– Vår inredningsstil skulle vi kalla eklektisk och det är väl en snygg term för att vi plockar ihop olika saker vi gillar och blandar dem. Ibland har vi en vision att vara lite mer stilrena och modernistiska, men det blir inte alltid så. Istället för att tänka så mycket på sammanhängande inredning så tänker vi att om det är en snygg sak så passar den in.

VARFÖR AERO FRÅN FJÄRÅSKUPAN?
– Vi gillar den stilrena formen på Aero, det är ett lugn i den kupan på något sätt. Den cementerar också spisen på ett väldigt tjusigt sätt. Först var vi inne på att ha en inbyggd takfläkt men kom på att vi ville ha något som stack ut lite mer. En annan anledning var att vi kunde få kupan i vilken färg vi ville för att kunna matcha den till väggen och det blev en stor del av valet.


VAD BETYDER KÖKET FÖR ERT HEM?
– Köket betyder jättemycket för oss. Vi hade ett litet kök innan där vi varken trivdes eller riktigt fick plats. Med barn i yngre ålder så tillbringar man rätt mycket tid i köket, då krävs det både yta och funktionalitet, men framför allt yta. Det är också betydligt roligare att bjuda hem folk på middag nu än det var innan, berättar Oskar.

1 produkter

Nyhetsbrev

Följ oss för inspiration, nyheter om produkter och mycket mer.

Produktkatalog

Beställ eller läs vår produktguide här

Produktkatalog 2022 Beställ

Fjäråskupan logo

© 2022 Fjäråskupan

Hej, vi använder cookies för att denna sajt skall fungera bättre för dig.

Mer info