08 april, 2022

Asia

Henriettas asiatiska köttfärssås

Ingredienser:

500 g köttfärs
1 burk kokosmjölk
Sesamolja
1 gul lök, hackad smått
3 vitlöksklyftor
2 chili, hackad
3 msk ingefära, riven
2 – 3 morötter rivna
3 tsk röd curry paste
3 msk fisksås
4 msk oystersås
3 msk soja
Massor med färsk koriander
Jordnötter, krossade
Salt och peppar
4 Lime
Svarta sesamfrön, lätt rostade
3 st vårlök
1 Paprika, hackad
1 påse sugarsnaps
Eller (ha i vilka grönsaker du vill)
Äggnudlar eller zucchininudlar

Henrietta lagar mat

Gör så här:

1. Hacka lök, chili, riv morot, ingefära och pressa vitlöksklyftorna. Stek i sesamolja och låt ta färg.
2. I med curry paste och blanda in.
3. Släng i färsen, salta och peppra ordentligt.
4. När färsen fått färg: I med fisksås, oystersås och soja, och blanda runt.
5. I med kokosmjölken och låt koka ihop under lock en längre stund.
6. När köttfärsen har fått stå en stund – smaka av och se om något saknas. Sedan i med: Hackad paprika, sugarsnaps, vårlök, massor med pressad lime (!!), sesamfrön, krossade jordnötter och färsk koriander.

Henrietta lagar mat

Nyhetsbrev

Följ oss för inspiration, nyheter om produkter och mycket mer.

Produktkatalog

Beställ eller läs vår produktguide här

Produktkatalog 2024 Beställ

Fjäråskupan logo

© 2025 Fjäråskupan

Hej, vi använder cookies för att denna sajt skall fungera bättre för dig.

Mer info