Ingredienser:
500 g köttfärs
1 burk kokosmjölk
Sesamolja
1 gul lök, hackad smått
3 vitlöksklyftor
2 chili, hackad
3 msk ingefära, riven
2 – 3 morötter rivna
3 tsk röd curry paste
3 msk fisksås
4 msk oystersås
3 msk soja
Massor med färsk koriander
Jordnötter, krossade
Salt och peppar
4 Lime
Svarta sesamfrön, lätt rostade
3 st vårlök
1 Paprika, hackad
1 påse sugarsnaps
Eller (ha i vilka grönsaker du vill)
Äggnudlar eller zucchininudlar

Gör så här:
1. Hacka lök, chili, riv morot, ingefära och pressa vitlöksklyftorna. Stek i sesamolja och låt ta färg.
2. I med curry paste och blanda in.
3. Släng i färsen, salta och peppra ordentligt.
4. När färsen fått färg: I med fisksås, oystersås och soja, och blanda runt.
5. I med kokosmjölken och låt koka ihop under lock en längre stund.
6. När köttfärsen har fått stå en stund – smaka av och se om något saknas. Sedan i med: Hackad paprika, sugarsnaps, vårlök, massor med pressad lime (!!), sesamfrön, krossade jordnötter och färsk koriander.
